Outlander MY 2017 en New ASX MY 2017 (Facelift) in Belgische première op de Brussels Motorshow 2017

Tijdens de Brussels Motor Show 2017 staan de Outlander MY2017, de Outlander PHEV MY 2017 en de gefacelifte ASX MY 2017 centraal. Maar ook de L200 krijgt een belangrijke plaats op de stand in Paleis 9. Mitsubishi Motors bevestigt hiermee zijn reputatie als 4x4/SUV specialist. De jarenlange, rijke ervaring in dit segment en het sportieve en avontuurlijke DNA van het merk bepalen de identiteit van de producten. Vandaag maar ook in de toekomst.

Verder pakt Mitsubishi Motors op het Salon uit met de  Unlimited Editions : Speciaal voor het Salon van Brussel werden voor de Lancer, ASX, Outlander, Pajero en L200 nieuwe 'edities' uitgewerkt, met een aantrekkelijke uitrusting tegen een scherpe prijs. Voor alle modellen geldt steeds 5 jaar waarborg.

Outlander PHEV MY 2017

Één jaar nadat hij volledig is vernieuwd en zes maanden nadat het 100.000ste exemplaar is verkocht [1] blijft Mitsubishi’s technologische vlaggenschip zijn troeven versterken om op die manier zijn status als bestverkochte plug-in hybride ter wereld te bestendigen.De belangrijkste nieuwigheden:

 • EV-schakelaar – voorkomt dat de PHEV overschakelt op de hybride modus, voor wie graag volledig elektrisch wil blijven rijden

 • Elektrische parkeerrem & Brake Auto Hold

 • Blind Spot Warning (BSW) + Rear Cross Traffic Alert (RCTA) – waarschuwt de bestuurder voor achteropkomende voertuigen die zich buiten zijn gezichtsveld bevinden

 • Pedestrian Detection Function (voetgangerdetectie) toegevoegd aan het verbeterd Forward Collision Mitigation system (FCM)

 • Automatische grootlichten

 • LED-mistlampen vooraan

 • AC 1500W-aansluiting (tot 1.500 Watt): aansluiting voor elektrische apparaten tot 1.500 Watt (voor buitenactiviteiten, noodgevallen,...). De EV-batterij levert tot 4 uur stroom, waarna de benzinemotor naadloos de stroomproductie overneemt.

Outlander MY 2017

Parallel volgt ook de Outlander met verbrandingsmotor (benzine of diesel) de PHEV-versie met eigen nieuwigheden:

 • Middenconsole over de hele lengte van de voorste passagiersruimte, gelijkaardig aan de PHEV, met elektrische parkeerrem & Brake Auto Hold

 • Blind Spot Warning (BSW) + Rear Cross Traffic Alert (RCTA) – waarschuwt de bestuurder voor achteropkomende voertuigen die zich buiten zijn gezichtsveld bevinden

 • Pedestrian Detection Function (voetgangerdetectie) toegevoegd aan het verbeterd Forward Collision Mitigation system (FCM)

 • Ultrasonic Mis-acceleration Mitigation System (UMS) – voorkomt dat de auto op een obstakel botst bij onbedoeld intrappen van het gaspedaal.[2]

 • Verlichting voor middenconsole en voetenruimte voorin
 • Haaievinantenne zoals bij PHEV

 • LED-mistlampen vooraan

 • Verwarmd stuurwiel

 • Verwarmde voorruit (beschikbaarheid afhankelijk van markt & model)

New ASX MY 2017

De herwerkte ASX is ook in Belgische première te zien op de Brussels Motor Show in januari.  De ASX volgt MMC’s nieuwe visuele identiteit en krijgt vooraan nu ook het kenmerkende Dynamic Shield mee.

Met meer dan 1.100.000 verkochte exemplaren sinds zijn lancering in 2010 is de ASX een wereldwijde hit voor Mitsubishi Motors Corporation (MMC). Hij was bovendien een vroeg antwoord op de snel groeiende groep van de C-segment SUV’s.

En dat is des te meer het geval in Europa[3] - zijn tweedebelangrijkste afzetmarkt, met 237.564 verkochte exemplaren sinds zijn lancering[4] - waar hij Mitsubishi Motors’ tweede bestseller blijft, na de Outlander (21.079 exemplaren voor verkoopjaar 2016[5]).

Mitsubishi Motors bouwt verder op deze solide basis en blijft dit succesnummer verbeteren met regelmatige opfrisbeurten, om zo mee te kunnen met jongste markttrends, met de vragen van de klant en met de eigen evoluties van het merk; Mitsubishi Motors zet de implementatie van zijn connectiviteitsoplossingen ook verder. De gefacelifte ASX wordt de volgende wagen van MMC die wordt aangeboden met het volledig nieuwe multifunctionele GPS-navigatiesysteem(smartphone-link) (MGN).

MGN is uitstekend geschikt voor vele uiteenlopende gebruikersprofielen en een brede waaier van toepassingen met technologie van topklasse, is betaalbaar, wordt bediend via een breed 6,5” WVGA (800 x 480 mm) lcd-scherm, heeft een dvd-speler in de middenconsole, en maakt gebruik van grote, ergonomische toetsen op het aanraakscherm.

MGN is compatibel met Apple CarPlay, de slimmere, veiligere manier om in de wagen een iPhone te gebruiken. Met CarPlay krijgen klanten routeaanwijzingen, kunnen ze bellen, sms'en versturen en ontvangen, en naar muziek luisteren, op een manier die hen toelaat gefocust te blijven op de weg.

MGN biedt ook Android Auto™-functionaliteit, met onder meer Google Voice.

MGN biedt bovendien flexibele navigatiemogelijkheden naar keuze van de gebruiker, aangezien het compatibel is met ofwel ingebouwde oplossingen:
• TomTom® met kaarten van heel Europa
• Europese talen
• Slimme gps-module
• POI's voor Europa op maat
ofwel oplossingen op de smartphone:
• Realtime updates en verkeersinfo
• Siri-spraakherkenning in CarPlay – specifiek ontwikkeld voor rijscenario's
• Google Voice
• Gepersonaliseerd profiel en gepersonaliseerde opties

Tot slot is de connectiviteit van MGN compatibel met een groot aantal multimediasystemen, zowel huidige (USB, iPod, Bluetooth®, DAB…) als toekomstige (internetstreaming, podcast, spraakherkenning in de cloud enz.)[6]

Visuele identiteit

Voor een vloeiende overgang naar de volgende generatie modellen van Mitsubishi Motors krijgt de 2017 ASX het zogenaamde Dynamic Shield, MMC’s nieuwe visuele identiteit.

Dit Dynamic Shield zagen we voor het eerst op het Outlander PHEV Concept-S prototype uit 2014. Het moet de functionaliteit en de geruststellende veiligheid uitstralen die zo nauw verweven zijn met Mitsubishi’s SUV’s dankzij dikke verchroomde bogen aan weerszijden van het radiatorrooster. Die omvatten het diamantlogo om zo een driedimensionale suggestie van beweging te creëren.

Bij de ASX werd daarom de voorbumper hertekend om de verchroomde bogen te kunnen omvatten, terwijl het middelste deel zwart is gemaakt naar het voorbeeld van de New Outlander (zie schets hierboven) of de eX-Concept. Het bovenste radiatorrooster bestaat voortaan uit dunne, zwarte horizontale latten en is verbonden met de koplampen voor een meer geïntegreerde look.

Deze nieuwe voorkant is een eerbetoon aan MMC’s verleden en aan haar “vorm volgt functie”-filosofie. Hij is afgeleid van de zijdelingse bumperbeschermers die we historisch kennen van de Pajero/Montero/Shogun en biedt een uniek gevoel van bescherming van zowel de inzittenden als van de auto zelf.

Naast deze nieuwe voorkant krijgen de Europese versies van de 2017 ASX bovendien nog een haaievinantenne, een zetelvulling in de achterbank die meer steun biedt en een nieuwe zetelbekleding.

Deze cosmetische veranderingen komen er na de meest recente verbeteringen die aan de Europese ASX zijn aangebracht:

 • Nieuwe 1.6-dieselmotor met 115 pk (met Auto Stop & Go, manuele 6-versnellingsbak en keuze tussen 2WD of 4WD)

 • Onderhoudsinterval verlengd tot 20.000 km

 • Nieuwe features (meerspaaks lichtmetalen 18”-velgen, zwart pianolak-accent op stuurwiel, elektrochrome binnenspiegel, etc,…)

[1] Totale wereldwijde PHEV-verkoopcijfers (FY2012-juli 2016):      108.817 exemplaren, verdeeld als volgt:
- Japan (FY2012-juli 2016):                                 34.666 exemplaren
- Europa (FY2013- juli 2016):                                              71.745 exemplaren
- Australië & Nieuw-Zeeland (FY2013- juli 2016):             2.096  exemplaren
+ 310 exemplaren in andere markten

[2] Als de ultrasone sensoren binnen de 4 meter rond de auto een obstakel detecteren en de bestuurder geeft onbedoeld gas bij stilstand (met versnellingspook in R of D) of bij langzaam rijden (tot ongeveer 10 km/h), dan weerklinkt een signaal om de bestuurder te waarschuwen. Bovendien zal UMS het motorkoppel verminderen om de schade van een aanrijding te beperken.

[3] MME34” zone, ofwel:34 markten – zonder RU & UA

[4] Tot juni 216

[5] Tot 30 juni 2016

[6] Apple CarPlay en Siri zijn als handelsmerk van Apple Inc. geregistreerd in de VS en andere landen.
Google en Android Auto zijn handelsmerken van Google Inc.
Bluetooth® is een handelsmerk van Bluetooth SIG Inc.
Android Auto en Apple CarPlay zijn in sommige markten niet beschikbaar. De recentste informatie over beschikbaarheid vindt u op
• Android Auto: http://www.android.com/auto/
• Apple CarPlay: http://www.apple.com/ios/feature-availability/#applecarplay-applecarplay

Over Mitsubishi Motors BeLux

Mitsubishi Motors BeLux
Industrieweg, 3
2880 Bornem