Mitsubishi Motors Lineup op de 2016 Paris Motor Show

Wereldpremière van Ground Tourer SUV MITSUBISHI GT-PHEV Concept

Tokio, 14 September 2016 – Mitsubishi Motors Corporation (MMC) kondigt de wereldpremière aan van de MITSUBISHI GT-PHEV Concept*1, een SUV van de volgende generatie, op de 2016 Paris Motor Show*2. De conceptwagen wordt aangedreven door MMC’s eigen vooruitstrevende elektrische plug-in hybride (PHEV) systeem, dat hier drie motoren gebruikt. Deze aandachtstrekker van de Mitsubishi-stand leunt op het idee van een auto die een wijds land kan doorkruisen. De GT-PHEV Concept ondersteunt samen met een resem andere plug-in hybride (PHEV) voertuigen en volledig elektrische modellen (EV) het standthema “Driving Beyond: Another Step Forward with SUVs and Electric Power” (“Verder : een stap voorwaarts met SUV’s en elektrische aandrijving”).

*1: Afgeleid van de naam Ground Tourer Concept – de mogelijkheid om een wijds land te doorkruisen.

*2: Van 29 september tot 16 oktober. Officieel “Mondial de l’Automobile 2016”. Voor meer info, surf naar: http://www.mondial-automobile.com/en/visiteurs/ (Engels).

 

Naast de GT-PHEV staat op de Mitsubishi-stand ook nog de eX Concept, een compacte SUV die wordt aangedreven door een EV-systeem van de volgende generatie, en modeljaar 2017 van de Europese versies van de Outlander en de Outlander  PHEV – die allemaal voor het eerst te zien zijn.

De Outlander krijgt een nieuwe middenconsole en een kwalitatiever aangekleed interieur, naast MMC’s Forward Collision Mitigation System, dat wordt uitgebreid met een voetgangerdetectie, dodehoekwaarschuwing en andere vooruitstrevende actieveveiligheidssystemen. De Outlander PHEV van zijn kant krijgt een EV-modus die voorrang geeft aan zuiver elektrisch rijden, naast al de vooruitstrevende actieveveiligheidssystemen die ook de Outlander krijgt.

 

  • MITSUBISHI GT-PHEV Concept: In grote lijnen

De GT-PHEV Concept is een high-end SUV van de volgende generatie die zich met gemak over allerlei soorten ondergrond kan bewegen. Hij pakt uit met de jongste evolutie van Mitsubishi’s designtaal en met de huiseigen elektrische aandrijving en systemen om alle vier de wielen te controleren, zodat hij bestuurders de mogelijkheden geeft om hun auto onder allerlei omstandigheden met vertrouwen te kunnen gebruiken. Hij wekt de nieuwsgierigheid en de zin voor avontuur van zijn bestuurder en zet hem aan om verder te gaan dat wat ze ooit in het verleden al hebben meegemaakt.

 

Met zijn design geeft de Mitsubishi GT PHEV Concept het gevoel van een “ground tourer”, een auto die is gemaakt om een wijds land te doorkruisen door het uitdrukken van vier kernwaarden: Functional Beauty (functionele schoonheid), Augmented Possibilities (versterkte mogelijkheden), Sculptured Dynamism (gebeeldhouwde dynamiek) en Japanese Craftsmanship (Japanse ambachtskunst).

 

De voorkant met zijn krachtige uitstraling maakt gebruik van MMC’s stijlhandtekening Dynamic Shield, dat de belichaming moet zijn van de functie van de neus om zowel de inzittenden als de auto te beschermen. Van opzij gezien gebruikt de Mitsubishi GT-PHEV Concept horizontale lijnen die zijn high-end SUV-stijl en voertuigstabiliteit moeten weergeven. Het koetswerk geeft met zijn gespierde proporties en intense uitstraling het gevoel dat het uit een massieve staaf metaal is gesneden, en daarna afgewerkt met een klassevolle styling dat een gebeeldhouwde dynamiek weergeeft die wordt onderlijnd door knappe details.

 

In het interieur gebruikt de Mitsubishi GT-PHEV Concept een horizontaal dashboard dat een ruimtelijk gevoel creëert, waardoor het voor de bestuurder gemakkelijker is om veranderingen te voelen in het gedrag van de auto. Samen met een instrumentenbord met een hogere middenconsole omringt het cockpitachtige interieur zijn passagiers, zodat het een indruk van troost en veiligheid geeft. Het rijkelijk toegepaste Burgundy*3-volleder, dat dezelfde kleur heeft als het dak, is een andere toets in deze klassevolle en comfortabele binnenruimte.

*3: Een diep en rijk paarsrood vergelijkbaar met de kleur van rode wijn

 

Op technologisch vlak biedt MMC’s vooruitstrevende PHEV-systeem met drie motoren niet enkel uitmuntende ecologische prestaties, maar ook superieure rij-eigenschappen die bestuurders van allerlei allooi het vertrouwen geven om naar wens nieuwe wegen te verkennen, onder diverse weers- en wegomstandigheden, zodat het rijden zelf plezier en voldoening geeft.

 

Dit PHEV-systeem omvat een batterijpakket van de volgende generatie, drie krachtige en erg efficiënte elektromotoren en een benzinemotor die specifiek voor de PHEV is ontwikkeld en die zowel meer elektriciteit kan opwekken als betere rijprestaties levert. Deze combinatie biedt het soort pittige prestaties die ideaal zijn voor een “ground tourer” zodat rijden over lange afstanden comfortabel verloopt, met een zuiver elektrisch rijbereik van 120 kilometer en een gecombineerd hybride bereik van meer dan 1.200 kilometer. De driemotorige aandrijflijn met één motor op de vooras en twee op de achteras maakt een enorme vooruitgang mogelijk in de prestatiese van de permanente vierwielaandrijving en van MMC’s huiseigen Super All Wheel Control (S-AWC), een geïntegreerd controlesysteem voor de voertuigdynamica dat de rijstabiliteit op ongekende hoogte brengt.

 

De Mitsubishi GT-PHEV Concept gebruikt verder de jongste geconnecteerde autotechnologie om zijn prestaties en functionaliteit tot het uiterste te drijven. De technologie voedt de auto met informatie over de route en over het weer en de rijomstandigheden onderweg. Die gegevens komen van online informatienetwerken en van sensoren en camera’s in de auto. Op die manier het energieverbruik (elektriciteitsgebruik en brandstofverbruik) nauwkeurig worden opgevolgd terwijl de vier wielen optimaal worden gecontroleerd onder alle verkeersomstandigheden.

 

 

  • MMC lineup op 2016 Paris Motor Show

Model Naam

Aantal exemplaren

Opmerkingen

Persdagen

Publieks-
dagen

MITSUBISHI GT-PHEV Concept

1

1

Wereldpremière.

MITSUBISHI eX Concept

1

1

Concept car.

Outlander PHEV

2

2

Europese specificaties

Outlander

1

2

Europese specificaties

ASX

1

2

RVR of Outlander Sport op sommige andere markten

Pajero

1

1

Montero op Spaanstalige markten

Shogun in het VK

L200

1

2

Triton in de meeste niet-Europese markten.

i-MiEV

 

1

 

Space Star

 

1

Mirage in het VK en buiten EU.

Totaal

8

13

 

Over Mitsubishi Motors BeLux

Mitsubishi Motors BeLux
Industrieweg, 3
2880 Bornem