Mitsubishi en RACB bundelen hun expertise in de Mitsubishi Offroad Academy

Mitsubishi en RACB bundelen hun expertise in de Mitsubishi Offroad Academy

Andenne, 24 maart 2017 – Mitsubishi Motors Belux en RACB bundelen hun expertise in de ‘Mitsubishi Offroad Academy powered by RACB’. Deze unieke academie biedt de mogelijkheid om kennis te maken met het plezier van offroadrijden en ervaring op te doen bij het rijden op alle soorten onverhard terrein onder vakkundige begeleiding en in de meest veilige omstandigheden

Offroaders en vierwielaandrijving zitten in het DNA van Mitsubishi Motors. Meer dan 80 jaar geleden, in 1936, bouwde Mitsubishi zijn eerste vierwielaangedreven auto, de PX33. De eerste echte offroader, de Pajero, kwam er in 1982 en is ondertussen al bijna 40 jaar lang een referentie in zijn segment. Mitsubishi Motors pioniert bovendien al 30 jaar lang met zijn extreem gesofisticeerde All Wheel Control, sinds de Galant VR4 Dynamic Four (1987).

De RACB heeft dan weer via zijn RACB Academy een ruime ervaring opgebouwd in het geven van rijvaardigheidstrainingen

Samen vormen Mitsubishi Motors en RACB een gedroomde combinatie om plezierige en doorgedreven offroadopleidingen te kunnen aanbieden aan iedereen, van de nieuwsgierige SUV-rijder die zijn eerste stapjes naast het asfalt wil wagen tot de echte avonturier, die de ongelooflijke capaciteiten van zijn Mitsubishi-terreinwagen volledig wil leren benutten.

Daarom kunnen de enthousiaste deelnemers kiezen uit drie programma’s:

  • Niveau 1: Kennismaking met offroadrijden, zowel theoretisch als in de praktijk, met lichte terreinoefeningen. (halve dag, 250 euro)

  • Niveau 2: Een meer doorgedreven opleiding. De praktische terreinoefeningen zijn een pak pittiger, met onder meer gekruiste bruggen en het bedwingen van steile, gladde hellingen. (hele dag Niveau 1 + 2, 400 euro)

  • Niveau 3: Vanaf 2018 kan al wie Niveau 1 en 2 onder de knie heeft voluit gaan. We leren werken met een lier, water doorwaden, zware hindernissen analyseren en overwinnen… (hele dag, 400 euro)

Uiteraard worden deze trainingen gegeven in alle modellen van Mitsubishi’s SUV-gamma, van de ASX over de Outlander tot de L200 en de Pajero. Volgend jaar wordt daar nog de gloednieuwe Eclipse Cross aan toegevoegd, om te bewijzen dat ook een sportieve SUV van Mitsubishi zijn 80-jarige erfenis niet verwaarloost.

Iedereen kan zich inschrijven voor deze cursussen  bij een erkend Mitsubishi-concessiehouder in de buurt, op de website van Mitsubishi Belux of bij via de RACB. Deelnemers krijgen ter plekke softdrinks en een sandwichlunch, bovenop een halve of hele dag offroadfun op het domein van het kasteel van Chérimont in Andenne.

http://www.mitsubishi-motors.be/

http://www.racb.com/nl/academy

Over Mitsubishi Motors BeLux

Mitsubishi Motors BeLux
Industrieweg, 3
2880 Bornem