MITSUBISHI ECLIPSE CROSS: Keerpunt

Het Autosalon van Genève 2017 vormt een keerpunt voor Mitsubishi Motors Corporation (MMC) dankzij de wereldpremière van de volledig nieuwe compacte SUV Coupé Eclipse Cross. Hij is de eerste van een nieuwe generatie auto’s van Mitsubishi Motors en maakt de weg vrij voor de geleidelijke heropleving en herpositionering van het merk als (bijna) zuivere SUV-constructeur in Europa.

In dat opzicht zal de Eclipse Cross het klantenbestand van Mitsubishi Motors verder uitbouwen, naast de (huidige en toekomstige) ASX en de (huidige en toekomstige) Outlander. Het merk slaat daarvoor een totaal nieuwe richting in, gebaseerd op vijf productpijlers:

 • Design
 • J-vakmanschap
 • Dynamiek
 • Intelligente lay-out
 • Innovatieve uitrusting

De Eclipse Cross rijdt niet alleen strak, hij ziet er ook strak uit want hij wijdt de nieuwe designtaal van MMC in en introduceert tal van innovaties in het segment.

De Eclipse Cross wordt in het laatste kwartaal van 2017 voor het eerst in Europa geïntroduceerd (in de showroom tegen eind 2017/begin 2018, afhankelijk van de markt) en daarna uitgerold in Japan, Noord-Amerika, Australië en andere regio’s.

 

Fase 1

MMC heeft zijn nieuwe productoffensief aangevat om het merk Mitsubishi Motors terug zijn rechtmatige plaats in de markt te geven. Daarmee wil het merk 80 jaar 4WD-expertise (sinds de vierwielaangedreven torpedo PX33 uit 1936), bijna 40 jaar SUV-expertise (sinds de originele Pajero uit 1982) en bijna 30 jaar All-Wheel-Controltechnologie (sinds de originele Galant VR4 Dynamic Four uit 1987) omzetten in troeven voor de toekomst.

 

Die visie resulteerde in een familie van SUV’s, waarvan de Eclipse Cross 2017 de eerste telg is.

Deze nieuwe stap in Mitsubishi’s SUV-gamma moet twee essentiële opdrachten vervullen:

 • Hij wordt de eerste hefboom voor een meer ambitieuze positionering als kwaliteitsmerk, vooral in Europa
 • Hij zal de productstrategie van MMC als SUV-specialist bevestigen, en dat in de breedste zin van het woord.

 

In dat opzicht vult de Eclipse Cross de ASX en Outlander aan met een geheel eigen karakter: een SUV met coupétrekjes, die met zijn scherpe lijnenspel, verfijnde Japanse kwaliteit, uitmuntende rijgedrag, uitgekiende lay-out en innovatieve uitrusting nieuwe klanten naar Mitsubishi Motors zal lokken, en dat in de volgende segmenten:

 

 • In het voortdurend groeiende wereldwijde SUV-segment – ongeveer 25 procent van de wereldmarkt – waarin de ‘compacte’ categorie de sterkste groei optekent.
 • In het snel groeiende nieuwe subsegment van de SUV Coupés, dat Mitsubishi Motors voor het eerst benaderde met de concept-car XR PHEV uit 2013.

 

Die nieuwe strategie komt uiteraard tot uiting in de gekozen naam, die geen vergezocht acroniem is, maar een echte naam, die het beste van beide (MMC-)werelden verenigt:

 • ECLIPSE: een verwijzing naar de populaire sportwagen die Mitsubishi in de VS bouwde tussen 1989 en 2012.
 • CROSS: een uitnodiging om grenzen te verleggen, zoals het een echte SUV betaamt.

Gebeiteld dynamisme

Het ‘one-size-fits-all’-tijdperk ligt meer dan ooit achter ons: klanten zoeken bewust naar items (auto’s, kleding, productdesign, enz.) die hun persoonlijkheid uitdragen. MMC heeft daarom besloten de emotie van design toe te voegen aan zijn sterke ingenieursreputatie.

Daarom werd de voorbije drie jaar de wereldwijde designafdeling volledig gereorganiseerd, is een designstrategie op lange termijn uitgeschreven, werd een consistente, expressieve en authentieke visuele identiteit gecreëerd (‘DYNAMIC SHIELD’), enzovoort. Al die elementen werden verenigd in een reeks alom geprezen concept-cars: de XR PHEV II Concept uit 2015, de eX-Concept uit 2015 en de GT-PHEV Concept uit 2016.

De Eclipse Cross zet die intenties nu om in realiteit, met een duidelijke verwantschap tussen de XR PHEV II Concept en het productiemodel, waarbij nochtans rekening moest worden gehouden met productievereisten en wettelijke beperkingen.

Dat blijkt duidelijk uit de erg dynamische contouren, die zijn geïnspireerd op de lijnen van een atleet die in de startblokken staat.

 • Dit is de nieuwste evolutie van de krachtige en expressieve visuele identiteit ‘DYNAMIC SHIELD’, waarbij de mistkoplampen en richtingaanwijzers lager worden geplaatst in meer uitgesproken uitsparingen, terwijl de ledkoplampen en dagrijlichten net hoger komen te staan.
 • De wigvormige gordellijn van de concept-car bleef behouden om als een rasechte coupé de indruk van beweging te benadrukken. De dynamische trekken worden voorts geaccentueerd door de schuine helling van de achterruit, de specifieke proporties dankzij de lange wielbasis en korte overhangen en de geprononceerde wielkasten voor- en achteraan.
 • De diep gebeitelde, bijna identieke bovenste en onderste karakterlijnen werden eveneens overgenomen van de XR PHEV II Concept en hebben een solide uitstraling, bijna alsof ze uit massief metaal zijn gehouwen.
 • Een ander element van de concept-car is de bovenste karakterlijn die zich om de achterkant van de auto wikkelt en zo onder de unieke dubbele achterruit het effect van een startblok creëert.
 • De lichtbalk over de volledige breedte combineert de twee ledremlichten met een hoog geplaatst centraal ledremlicht en is ontworpen om de zichtbaarheid voor andere weggebruikers te verbeteren en de auto een meer stabiele uitstraling te geven.
 • De achterruitwisser is onder de dakspoiler ondergebracht om te voorkomen dat hij het zicht naar achteren of het lijnenspel verstoort.

Een uitgekiend en uiterst eigenwijs design, wars van alle barokke franjes...

J-vakmanschap

Om de hogere merkpositionering te ondersteunen, heeft MMC Design ook besloten het kwaliteitsgevoel van al zijn toekomstige producten te verbeteren. Alle nieuwe modellen vanaf de Eclipse Cross doen daarom een beroep op materialen, texturen, kleuren, bekledingen, enz. die beter aansluiten bij het concept van Japans vakmanschap, op maat van een honderd jaar oud ‘Maison de Qualité’.

 • Aan de buitenkant komt dat hogere kwaliteitsgevoel onder meer tot uiting in de volledig nieuwe, dieprode lak die voor de Eclipse Cross werd ontwikkeld. Deze semitransparante kleur is het resultaat van zes laklagen, waarvan de rode coating wordt aangebracht boven (onder meer) een zilverkleurige metaalcoating en een doorzichtige laag, alvorens ze wordt afgewerkt met een laatste transparante laag.

Dit innovatieve en minutieuze proces omvat drie opeenvolgende bakfasen, waarbij speciaal ontwikkelde programma’s de gelijkmatige dikte van de coating(s) controleren en een hoogkwalitatieve algemene afwerking verzekeren.

 • In het interieur worden grote oppervlakken zoals het dashboard en de deurpanelen afgewerkt met een zacht aanvoelend, geribbeld lederachtig materiaal, dat qua uitzicht en aanvoelen contrasteert met de zilverkleurige afwerking van de harde oppervlakken. De echte lederen bekleding (beschikbaar naargelang de markt en de uitvoering) is getooid met pittige oranje stiknaden.

Het hoogstaande effect wordt nog versterkt door accenten in carbon en pianozwarte lak voor het instrumentenbord, het stuur, de middenconsole en de deurpanelen, terwijl een glanzende, zilverkleurige rand als decoratie is gebruikt aan de onderzijde van het dashboard, op de steunen langs de middenconsole, de armsteunen in de voordeuren in de vorm van hockeysticks, de verluchtingsroosters, enzovoort.

Alle modellen vanaf deze Eclipse Cross krijgen nieuw ontworpen, hoogwaardige bedieningsknoppen, zowel voor de klassieke functies (versnellingspook, verluchtingsroosters, enz.) als voor nieuwe elementen (Touch Pad Controller, enz.). Ook het stoelontwerp is volledig nieuw.

 Horizontale as

Nog een primeur voor de Eclipse Cross is de nieuwe dashboardarchitectuur van MMC Design. De indeling ervan wordt bepaald door een horizontale as, die de functies opsplitst in een ‘informatiegedeelte’ (boven de as) en een ‘bedieningsgedeelte’ (onder de as).

Door die rationele lay-out oogt het interieur breder en kan de bestuurder het gedrag van de auto tijdens het rijden beter inschatten. Die ervaring wordt verder ondersteund door het uitstekende zicht naar voren dankzij het laag geplaatste dashboard en de manier waarop de hoogte van de motorkap, de vorm en helling van de voorruit en de hoge zitpositie optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Verder naar beneden bevestigt de hoge middenconsole de dynamische uitstraling en capaciteiten van de Eclipse Cross door de bestuurder te omhullen met een cockpitachtige omgeving.

Coole technologie

In het verlengde van het gebruiksgemak van onze hedendaagse geconnecteerde mobiele toestellen biedt de Eclipse Cross als eerste MMC-model een aantal coole technologieën aan (beschikbaar naargelang de markt en de uitvoering).

 1. - In de eerste plaats vinden we op de bredere middenconsole, die het dashboard in twee delen splitst, de ‘Touch Pad Controller’ van Mitsubishi Motors.

Deze nieuwe interface tussen mens en machine is een primeur voor Mitsubishi Motors en maakt een uiterst intuïtieve bediening mogelijk. Zo kan het audiovolume worden bijgeregeld door met twee vingers omhoog of omlaag te vegen over het bedieningsscherm. De Touch Pad Controller kan ook audiobronnen zoals de radio en iPods bedienen en is compatibel met Apple CarPlay.

 1. - Iets hoger op het dashboard van de Eclipse Cross staat het ‘Smartphone Link Display Audio’-systeem of ‘SDA’ van MMC. Dat laat zich bedienen via een dun aanraakscherm van 7 duim en stelt de bestuurder in staat om geconnecteerde informatie en gegevens op een veilige manier en met minimale oogbewegingen te raadplegen.

Het Smartphone Link Display Audio van de Eclipse Cross ondersteunt ook Apple CarPlay*1, de slimmere en veiligere manier om een iPhone*1 te gebruiken in de auto.

De bestuurder kan Siri*1 of het SDA-aanraakscherm gebruiken om routeaanwijzingen te vragen die rekening houden met de verkeerssituatie, om te telefoneren en tekstberichten te bekijken of om muziek te beluisteren terwijl hij zich toch op de weg kan blijven concentreren. SDA ondersteunt ook Android AutoTM*2, dat spraakbediening gebruikt voor Google Maps™*2, muziek van Google PlayTM*2 en andere apps.

Door de Touch Pad Controller op de middenconsole te plaatsen, kan de bestuurder het SDA op een veilige manier bedienen zonder dat hij zijn zithouding moet aanpassen.

1… Apple CarPlay, iPhone en Siri zijn als handelsmerk van Apple Inc. geregistreerd in de VS en andere landen.

2… Android Auto en Google Maps zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Google Inc.

 1. - De derde en laatste coole nieuwe technologie die de Eclipse Cross introduceert, is het Head Up Display of ‘HUD’, dat nog steeds bijzonder zeldzaam is in dit segment. Het gebruikt een transparant scherm om diverse gegevens in kleur weer te geven die de bestuurder nodig heeft tijdens het rijden:
   -   Snelheid
  -    Adaptieve snelheidsregelaar (ACC)
  -    Forward Collision Mitigation (FCM)
  -    Adjustable Speed Limitation (ASL)
  -    Lane Departure Warning (LDW)
  -    Cruise Control
  -    Schakelindicator
  -    Gordelwaarschuwing
  -    Indicator deur open
  -    Navigatiepijlen (turn by turn)

Het virtuele scherm werd afgesteld om de afstand tussen zijn focuspunt en het gezichtsveld van de bestuurder te beperken, zodat noodzakelijke oogbewegingen tot een minimum beperkt worden en de bestuurder de gegevens sneller en veiliger kan aflezen.

Het uitklapbare HUD-scherm bovenop het instrumentenbord wordt automatisch geopend en gesloten bij het in- en uitschakelen van het contact, maar kan ook manueel worden bediend. Het scherm kan worden afgesteld op maat van diverse rijhoudingen en de helderheid kan worden aangepast aan het omgevingslicht.

Slim leven

Binnen zijn compacte (en stijlvolle) formaat biedt de Eclipse Cross zijn inzittenden een ruime en luchtige omgeving.

Als resultaat van zijn 2.670 mm lange wielbasis en zijn breedte van 1.805 mm binnen een lengte van 4.405 mm plukt dit ruime interieur de vruchten van een unieke lay-out, die onder meer mogelijk wordt gemaakt door het lage dashboard en de verstelbare achterbank.

Die 60/40-deelbare achterbank is verschuifbaar en heeft een verstelbare rugleuning om de bagageruimte te maximaliseren zonder de SUV Coupé-look van de Eclipse Cross aan te tasten. Dat vertaalt zich niet alleen in een zee aan beenruimte achterin (instelbaar over 200 mm) maar stelt de inzittenden ook in staat om hun favoriete houding te kiezen (bereik van 16 tot 32 graden, in acht stappen), zodat ze tijdens lange ritten ondanks de aflopende achterkant toch een royale hoofdruimte genieten.

Het slimme dakontwerp draagt niet alleen bij tot het algemene ruimtegevoel maar verzekert ook een comfortabele hoofdruimte, zelfs met het optionele panoramadak.

Daarenboven bedekt de onderste rand van de deuren de smalle (maar erg stevige) dorpels, zodat passagiers gemakkelijk kunnen in- en uitstappen zonder bij slecht weer hun benen vuil te maken.

Wat ten slotte ook zal bijdragen aan het algemene kwaliteitsgevoel aan boord, is dat de Eclipse Cross een erg stille auto is:

 • Motorgeluid wordt beperkt door een grote motorafdekking en strategisch geplaatste geluiddempende materialen in het interieur, alsook door het gebruik van grote geluiddempende afdekkingen.
 • Geluiden van de weg worden minder fel doorgegeven aan het interieur door het specifieke, geluiddempende ontwerp van de dwarsbalken van de achterwielophanging. Ook de doorgedreven geluiddemping binnenin de koetswerkpanelen en het geluiddempend glas helpen om storende NVH-frequenties in al hun fasen te onderdrukken, van de oorsprong van het geluid tot de verspreiding ervan. Zo wordt een uitzonderlijk stil interieur verzekerd.

Rijmachine

Vorm volgt functie, maar toch mag de ‘functie’ niet worden opgegeven voor het uitzicht alleen: met de Eclipse Cross streefde MMC Engineering ernaar om het lastenboek voor een SUV Coupé ten volle waar te maken, met een rijgedrag dat de term ‘coupé’ alle eer aandoet.

 • Uiterst stijf koetswerk: een fundamenteel uitgangspunt voor elke zelfverklaarde ‘driver’s car’ en dus ook voor de Eclipse Cross.

Een van de vele structurele verstevigingen is de veerpootbrug met drie bevestigingspunten die op alle modellen standaard zal zijn. Daarnaast zijn ook de bovenzijde van het schutbord, de behuizing van de veren en nog heel wat andere zaken verstevigd. Dat resulteert in een directer stuurgevoel op de weg en verhoogt de stabiliteit bij hoge snelheden.

Er werd ook veelvuldig gebruik gemaakt van structuurlijmen, onder meer in de deurframes, de kofferopening en de achterwielkasten. Dat bevordert de torsiestijfheid en biedt een directer stuurgevoel en een comfortabeler rijgevoel omdat trillingen worden ingeperkt.

 • Fijn afgestelde ophanging: de schokdempers voor- en achteraan gebruiken snel reagerende regelkleppen om de dempingsprestaties te verbeteren, naast hulpveren die op doeltreffende wijze bijdragen tot de veerstabiliteit. Het gebruik van dunnere veerblokken vooraan en de specifieke hoek van de blokken staan garant voor meer lineaire belastingswijzigingen in de compressiefasen. Dat komt de rechtuitstabiliteit ten goede en verzekert een directer stuurgevoel.

De achterwielophanging gebruikt inzetlagerschalen voor de bovenste en onderste draagarmen en de sporingcontrolearm. Door hun beperkte stijfheid kunnen ze meer schokken absorberen wanneer de wielen stuiteren om ongewenste trillingen in rechte lijn te beperken. De achterwielophanging werd stijver gemaakt om zijdelingse krachten beter onder controle te houden en een accurater en directer stuurgevoel te verenigen met een hogere stabiliteit.

 • Integrated Vehicle Dynamics Control System (‘S-AWC’): kort uitgelegd kan het intern ontwikkelde S-AWC-systeem van Mitsubishi Motors worden beschouwd als een overkoepelende technologie, die verschillende interpretaties van hetzelfde principe dekt in functie van de technische lay-out van elk model. Dit systeem is ongeacht het model bedoeld om de rij- en remkrachten van de vier wielen te beheren, in de eerste plaats door de koppelverdeling tussen de linker- en rechterwielen te regelen.

In eerste instantie voedt het 4WD-systeem een optimale hoeveelheid koppel naar de achterwielen op basis van de gasklepopening, de rijsnelheid en de rijomstandigheden.

In zijn specifieke toepassing voor de Eclipse Cross breidt het S-AWC-systeem deze vierwielaandrijving uit met een actieve giercontrole (AYC) via de remmen. Daarmee kan het S-AWC-systeem de wensen van de bestuurder en het gedrag van de auto nauwgezet bepalen op basis van sensorinformatie over de stuurinput, de gierverhouding, het aandrijfkoppel, de remkracht en de wielsnelheid. Afhankelijk van de vereisten als gevolg van de gierverhouding wordt giermoment gecreëerd in de relevante systeemonderdelen, zodat de wagen de bedoelingen van de bestuurder nauwgezet opvolgt. S-AWC verhoogt de nauwkeurigheid in bochten, de stabiliteit in rechte lijn of bij rijstrookwissels en het rijgedrag over oppervlakken met weinig grip.

Bovendien omvat het S-AWC-systeem van de Eclipse Cross drie aandrijfmodi, die kunnen worden ingeschakeld met een knop op de middenconsole:

 • In normale omstandigheden gebruikt het 4WD-systeem de AUTO-modus om de koppelverdeling te beheren en het verbruik te beperken. Op een gladde ondergrond of vergelijkbare omstandigheden stuurt het automatisch meer koppel naar de achterwielen om de stabiliteit te verzekeren.
 • De SNOW-modus is ideaal voor besneeuwde en andere gladde wegen.
 • De GRAVEL-stand schakelt de maximale 4WD-prestaties in voor moeilijke terreinen, slechte wegen of om de wagen los te rijden wanneer hij vast zit in modder of sneeuw.

Naargelang de markt en de uitvoering zal de Eclipse Cross ook worden aangeboden met voorwielaandrijving.

 • Volledig nieuwe, rechtstreeks ingespoten 1.5-turbobenzinemotor: Mitsubishi Motors heeft een volledig nieuwe, gedownsizede viercilinder-benzinemotor ontwikkeld om krachtige prestaties aan uitzonderlijke milieuprestaties te koppelen.

Deze nieuwe krachtbron levert meer koppel bij lage en middelhoge toerentallen dan de huidige 2.0- en 2.4-benzinemotoren en blijft ook bij hogere toeren een erg vlakke koppelkromme aanhouden. Bovendien reageert de 1.5-motor onmiddellijk op bestuurdersinput, wat mogelijk wordt gemaakt dankzij het in de cilinderkoppen geïntegreerde uitlaatspruitstuk, de variabele kleppentiming ‘MIVEC’ op de in- en uitlaatkleppen en de compacte turbo met elektrisch geactiveerde wastegate.

Ook wordt de brandstofinjectie in de cilinder en inlaatpoort nauwkeurig geregeld op basis van de rijomstandigheden, wat zich vertaalt in uitstekende verbruiks- en emissiecijfers (waarden te bevestigen – Europese homologatie is nog bezig).

 • Bijgewerkte 2.2-dieselmotor: deze nieuwe evolutie van de huidige 4N14-motor van MMC werd ontwikkeld voor de Eclipse Cross en dringt de wrijving tussen de bewegende delen gevoelig terug. Samen met de sterk verbeterde respons van het injectiesysteem zorgt dit voor een lager verbruik, schonere uitlaatgassen, minder mechanische geluiden en een hoger vermogen. De lichtere zuigers, drijfstangen en krukas dragen dan weer bij tot soepeler en langer aangehouden acceleraties over het volledige toerentalbereik.
 • CVT-versnellingsbak met Sport-modus met acht gesimuleerde verhoudingen: deze nieuwe transmissie, die verkrijgbaar is met de 1.5-benzinemotor, omvat een inschakelbare manuele stand. De Sport-modus biedt acht kort gespreide verhoudingen die een breed versnellingsbereik dekken en het potentieel van de motor optimaal benutten.

De CVT-sturing gebruikt een getrapte schakelstrategie om het aarzelende gevoel te verminderen dat veel CVT’s kenmerkt, dat gevoel dat het motortoerental vooruit lijkt te lopen op de continu veranderende verhouding van de versnellingsbak. De nieuwe schakellogica helpt om de bestuurder het gevoel van een krachtige acceleratie te geven, omdat de subtiele, kortstondige veranderingen in de aandrijfkracht de indruk wekken dat de CVT ‘schakelt’, zoals een klassieke automatische transmissie.

 • Achttrapsautomaat: conform de markttrends is de 2.2-dieselmotor leverbaar met een nieuwe achttrapsautomaat, die een groter aantal korte verhoudingen mogelijk maakt om betere prestaties, een grotere efficiëntie en meer verfijning te bieden.

Bovendien maakt het gebruik van een elektromagnetische oliepomp het mogelijk om vloeiend weg te rijden als de motor door het start-stopsysteem was uitgeschakeld. Ook dat draagt bij tot een lager brandstofverbruik.

Naargelang de markt en de uitvoering zal de Eclipse Cross 1.5-benzine ook worden aangeboden met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Veiligheidsuitrusting

Om in te spelen op de marktvraag wordt de Eclipse Cross volledig uitgerust met de nieuwste slimme veiligheidstechnologie van MMC (beschikbaarheid varieert naargelang de markt en de uitvoering). Door het gebruik van verscheidene types sensoren om de volledige perimeter van de auto in het oog te houden, voorspellen deze systemen situaties die tot een ongeval kunnen leiden en ondersteunen ze de bestuurder om deze te vermijden.

 

 • Forward Collision Mitigation: dit eerste systeem gebruikt een camera, een laserradar en een millimetergolfradar om voertuigen of voetgangers op de weg te detecteren. Als het systeem een dreigende aanrijding detecteert, waarschuwt het de bestuurder met een geluidssignaal en helpt het hem om de schade te beperken of (naargelang de situatie) een aanrijding te voorkomen door automatisch de remmen te activeren.
 • Lane Departure Warning: dit systeem waarschuwt de bestuurder wanneer het merkt dat de auto van zijn rijstrook gaat afwijken.
 • Blind Spot Warning system met Lane Change Assist en Rear Cross Traffic Alert: dit systeem waarschuwt dan weer voor voertuigen die de auto langs achter en opzij naderen en ondersteunt de bestuurder bij rijstrookwissels en bij achterwaarts manoeuvreren.
 • Adaptieve snelheidsregelaar: met behulp van een millimetergolfradar regelt dit vierde systeem de afstand tot het voertuig voor hem en wordt de Eclipse Cross indien nodig vertraagd tot de snelheid van zijn voorligger. Wanneer hij wordt afgeremd tot stilstand, volstaat een druk op het gaspedaal of een draai aan een knop om de auto weer te laten accelereren tot de ingestelde snelheid (binnen de wettelijke snelheidsbeperkingen).
 • Ultrasonic misacceleration Mitigation System: dit vijfde intelligente veiligheidssysteem beheert het motorvermogen om abrupte acceleraties vanuit stilstand te beheersen wanneer de bestuurder zich van pedaal vergist en daardoor het gaspedaal te hard en te snel intrapt terwijl er zich een ander voertuig of een hindernis op de weg bevindt.
 • Automatic High Beam: de automatische grootlichten detecteren de koplampen en mistlampen van tegenliggers, evenals straatverlichting en omgevingslicht en schakelen automatisch over tussen groot- en dimlichten.
 • Multi-around Monitor met Bird-View Image: de wagen is uitgerust met verscheidene camera’s die vijf verschillende beelden (voor, achter, links, rechts en boven) weergeven en combineren tot een 360°-beeld in bovenaanzicht. Dat vergemakkelijkt parkeren in krappe plaatsen, mede dankzij de weergave van geleidingslijnen die zich aanpassen aan de stuurbewegingen. Dit handige parkeerhulpsysteem wordt verder aangevuld met een reeks sensoren op de hoeken van de auto.
 • Elektrische parkeerrem en Brake Auto Hold: wanneer deze functie wordt geactiveerd, blijft de auto stilstaan nadat het rempedaal wordt losgelaten. Het wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de bestuurder het gaspedaal intrapt.

***

SPECIFICATIES

Autosalon van Genève 2017 – Tentoongestelde auto’s / EU-specificaties

L x B x H (mm)

4.405 x 1.805 x 1.685

Wielbasis (mm)

2.670

Spoor V/A (mm)

1.545 / 1.545

Motor & Transmissie

Rechtstreeks ingespoten 1.5-turbobenzinemotor / CVT

2.2-turbodieselmotor / achttrapsautomaat

Aandrijfmodus

Elektronisch gestuurde vierwielaandrijving

 

 

Over Mitsubishi Motors BeLux

Mitsubishi Motors BeLux
Industrieweg, 3
2880 Bornem