2017 MITSUBISHI ASX

Dynamic Shield

Op nauwelijks een paar weken voor zijn Europese marktintroductie is de herwerkte ASX te zien op jaargang 2016 van het autosalon van Parijs, met een eigen interpretatie van MMC’s nieuwe visuele identiteit Dynamic Shield.

Met meer dan 1.100.000 verkochte exemplaren sinds zijn lancering in 2010 is de ASX* een wereldwijde hit voor Mitsubishi Motors Corporation (MMC). Hij was bovendien een vroeg antwoord op de snel groeiende groep van de C-segment SUV’s.
* RVR of Outlander Sport buiten Europa

En dat is des te meer het geval in Europa** - zijn tweedebelangrijkste afzetmarkt, met 237.564 verkochte exemplaren sinds zijn lancering*** - waar hij Mitsubishi Motors’ tweede best-seller blijft, na de Outlander (21.079 exemplaren voor verkoopjaar 2016).


Mitsubishi Motors bouwt verder op deze solide basis en blijft dit succesnummer verbeteren met regelmatige opfrisbeurten, om zo mee te kunnen met jongste markttrends, met de vragen van de klant en met de eigen evoluties van het merk.


Visuele identiteit
Voor een vloeiende overgang naar de volgende generatie modellen van Mitsubishi Motors krijgt de 2017 ASX het zogenaamde Dynamic Shield, MMC’s nieuwe visuele identiteit.


Dit Dynamic Shield zagen we voor het eerst op het Outlander PHEV Concept-S prototype uit 2014. Het moet de functionaliteit en de geruststellende veiligheid uitstralen die zo nauw verweven zijn met Mitsubishi’s SUV’s dankzij dikke verchroomde bogen aan weerszijden van het radiatorrooster. Die omvatten het diamantlogo om zo een driedimensionale suggestie van beweging te creëren.

**”MME34” zone, ofwel:34 markten – zonder RU & UA
*** Tot 30 juni 2016

Bij de ASX werd daarom de voorbumper hertekend om de verchroomde bogen te kunnen omvatten, terwijl het middelste deel zwart is gemaakt naar het voorbeeld van de New Outlander (zie schets hierboven) of de eX-Concept. Het bovenste radiatorrooster bestaat voortaan uit dunne, zwarte horizontale latten en is verbonden met de koplampen voor een meer geïntegreerde look.


Deze nieuwe voorkant is een hommage aan MMC’s verleden en aan haar “vorm volgt functie”-filosofie. Hij is afgeleid van de zijdelingse bumperbeschermers die we historisch kennen van de Pajero/Montero/Shogun en biedt een uniek gevoel van bescherming van zowel de inzittenden als van de auto zelf. Op die manier geeft het nieuwe ontwerp van de neus niet enkel het designerfgoed weer, maar ook de evolutie ervan.


Naast deze nieuwe voorkant krijgen de Europese versies van de 2017 ASX bovendien nog een haaievinantenne, een stoelvulling in de achterbank die meer steun biedt en een nieuwe stoelbekleding.


Deze cosmetische veranderingen komen er na de meest recente verbeteringen die aan de Europese ASX zijn aangebracht:

  • Nieuwe 1.6-dieselmotor met 114 pk (met Auto Stop & Go, manuele 6-versnellingsbak en keuze tussen 2WD of 4WD)

  • Onderhoudsinterval verlengd tot 20.000 km

  • Nieuwe features (meerspaaks lichtmetalen 18”-velgen, zwart pianolak-accent op stuurwiel, elektrochrome binnenspiegel, etc,…) - beschikbaarheid afhankelijk van markt & model.

Over Mitsubishi Motors BeLux

Mitsubishi Motors BeLux
Industrieweg, 3
2880 Bornem